Yeni Kredi Çekmek İsteyenlere Müjde! Haber Geldi

Kullanacağınız kredinin detaylarını öğrenerek daha hızlı ve kolay bir şekilde yol kat edebilirsiniz. Sizlere sunulan hizmet içerisinde ne gibi farklılıklar olduğunu daha kolay görebilmeniz ve hızlı kredi kullanmanız için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Yeni Kredi Çekmek İsteyenlere Müjde! Haber Geldi

Kredi kullanmadan önce ihtiyacınız olan finansman ihtiyacını hesaplarken, kredi ödeme sürecinde oluşabilecek ekstra masraflarınızı göz ardı etmemek gerekiyor. Kredi kullananların birçoğu yanlış hesaplamalardan dolayı bu sıkıntıyı yaşıyor. Akla gelen aynı anda kaç kredi kullanılabilir sorusuna verilecek en net cevap kredi ödemesi yaparken tekrar kredi talebinde bulunabilirsiniz olacaktır. Fakat aynı anda birden fazla kredi kullanmak istediğiniz zaman bankaların incelemeleri biraz farklılaşıyor.

Örneğin bir kredi talebiniz olduğu zaman talep ettiğiniz kredi miktarınız ve maaş (gelir) bilgileriniz ile giderlerinizin oranlaması yapılarak talep değerlendirilmesi yapılıyor. Bu değerlendirme ikinci krediyi kullanmak istediğinizde de geçerli olduğu için; ilk kredinizin aylık taksit tutarları da yeni krediniz değerlendirilirken gider olarak göz önünde bulunduruluyor.

İkinci Kredi Talebinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk kredinizin ödemelerini gerçekleştirirken, ikinci krediyi ödeyebilecek gelire sahip olmanız ve bu geliri bankaya belgelerle kanıtlamanız gerekiyor.( Maaş bordrosu, Kira sözleşmesi vs.)

Kredi risk puanınızın yüksek olması gerekiyor. (Daha önceki ödemelerinizi zamanında ve eksiksiz yapmanız önemli etken olacak.)

İlk kredinizdeki gibi belirli bir işinizin olması lazım. (Bankalar tarafın son çalışıyor olduğunuz iş yerinde geriye dönük en az 6 aylık sigorta primi şartı aranıyor.)

İlk Kredimi Yeni Kullanacağım Kredi İle Ödeyerek Tek Kredi Kullanılabilir Mi?

Bu soru tekrar kredi çekmek isteyen insanların, genelde başlıca düşündüğü seçenekler arasında demek yanlış olmaz. Fakat kısa bir beyin fırtınasından sonra ilk kredinizi kapatmanız için gereken maddi kaynağı ikinci krediden sağlamanız için ilk kredinizi kapatmadan önce ikinci krediyi kullanıp daha sonrasında buradan gelen finansman ile ilk kredinizi kapatmanız gerekiyor. Kısacası ikinci krediyi kullanırken, ilk kredinizi kapsayacak şekilde miktar belirlemeniz bu aşamada sağlıklı bir karar olmayacak. Fakat bazı durumlarda bu işlemi lehinize çevirmeniz mümkün.

Bankanızın şubesine giderek müşteri temsilcisi ile bir görüşme yapabilir. Kullanacağınız ikinci kredinin finansmanından, ilk kredinizin banka tarafından ödenmesini isteyebilirsiniz. Bu durumda bankanın kolaylık sağlayacağını da söylemek mümkün. Çünkü banka için yeni bir kredi yeni bir satış demektir. Bu işlemi yapmayı düşünürseniz unutmamanız gereken en büyük nokta ise ikinci kredi ve ilk kredi bankasının aynı banka olması bu ikinci kredi için avantaj sağlarken, farklı bankaların kredi seçeneklerini direkt olarak seçenekler arasından elemenize sebep olacak.