Yatırımcısına Müjde: Bu Şirket Yüzde 600 Bedelsiz Sermaye Artırıyor!

Çimsa (CIMSA) şirketinin bedelsiz sermaye artırımı talebi, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Bu onayla birlikte, CIMSA'nın sermayesi yüzde 600 oranında artırılacak.

Yatırımcısına Müjde: Bu Şirket Yüzde 600 Bedelsiz Sermaye Artırıyor!

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (CIMSA), Türkiye merkezli önde gelen bir çimento, klinker ve hazır beton üreticisi olarak bilinmektedir. CIMSA, bedelsiz sermaye artırımı talebiyle Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’ya başvuruda bulunmuş ve bu başvuru SPK tarafından onaylanmıştır. Bu gelişmeyle birlikte, CIMSA şirketi mevcut sermayesini yüzde 600 oranında artırmayı planlamaktadır. Sermaye artırımı konusu, yatırımcılar arasında büyük bir merak konusu olmuş durumda. Bu haberde, CIMSA'nın bedelsiz sermaye artırımı ile ilgili ayrıntılı bilgilere yer verilecektir.

CIMSA Bedelsiz Bölünme Ne Zaman?

Çimsa, bedelsiz sermaye artırımı yapma kararını 28 Temmuz tarihinde almış ve 3 Ağustos 2023 tarihinde bu kararını Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'ya başvuruda bulunarak resmileştirmişti. SPK, bu başvuruyu değerlendirdikten sonra, 20 Eylül 2023 tarihinde Çimsa'nın bedelsiz sermaye artırımı talebini onayladı. Ancak, şirketin bedelsiz sermaye artırımının ne zaman gerçekleştirileceği henüz belirlenmedi. CIMSA, bedelsiz pay dağıtım tarihini belirledikten sonra bu önemli gelişmeyi parafesör.net okuyucularına hızlı bir şekilde duyuracaktır.

CIMSA Bedelsiz Bölünmeye Nasıl Katılım Sağlanır?

Öncelikle bedelsiz bölünmenin gerçekleşeceği güne kadar hesabınızda CIMSA hissesi bulunması, CIMSA bedelsiz bölünme programına katılmanız için yeterlidir. Bunun dışında hissede ne büyüklükte bir bedelsiz bölünme olacak sorusuna ise Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., mevcut sermayesini yüzde 600 oranında artırmayı planlıyor. Bu sermaye artışı, şirketin iç kaynaklarından karşılanacak ve toplamda 810.506.652 TL'lik bir artışa denk gelecek. Bu adımın ardından Çimsa'nın toplam sermayesi 945.591.094 TL seviyesine yükselecek. Söz konusu sermaye artırımı şirketin büyüme ve yatırım stratejilerine destek sağlayacak.

Etiketler