Tüm Türkiye’yi ilgilendiren o haber! Mesai saatleri değişiyor mu? Bakan Bilgin açıkladı!
3600 ek göstergenin düzenlenmesi ve devamında asgari ücrete yapılan zam sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Bilgin’den mesai saatleri ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi.
Bakan Bilgin yapmış olduğu açıklamada bir çok ülke genelinde çalışma saatlerini düşünmesine yönelik çalışmaların, Türkiye’de de yapıldığını vurguladı. Geçtiğimiz günler içerisinde İngiltere’de bu konuda pilot uygulamanın başladığını dile getiren Bakan Bilgin mesai saatlerinin düşürülmesinin yaygınlaşacağını konuşmasına ekledi.
Neredeyse milyonlarca vatandaşın ülkede beklediği asgari ücret zammından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Bilgin’den mesai saatleri ile ilgili de önemli bir açıklama geldi. Bakan Vedat Bilgin; “İnsanların 12 saat ya da 14 saat zorla çalıştırılmış olduğu günler artık geride kaldı. Bugün artık 8 - 5 mesaisine geride kaldığı bir dönem içerisinden geçiyoruz.” sözlerini dile getirdi.
Bakan Bilgin çarpıcı açıklamalar dile getirdi
“5.5 milyon emekçi ve kamu çalışanları kapsayan bir düzenleme getirdik. Bize düşen ise tüm bu olumsuz faktörlerin insanlar üzerindeki negatif etkilerini ortadan kaldırabilecek yeni tedbirler almak. Düzenlemeler yaparak, yapısal düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Bunun yapısal bir reform olduğunu söyleyebiliriz. Asgari ücret düzeyinde tüm çalışanların asgari ücret düzeyinde olan gelirlerini vergi dışarısında bırakmak ülkemizin 60.’yı sloganları arasındaydı. Bunu gerçekleştirmeyi başardık. Daha yapacak çok işimiz olduğunu söyleyebilirim. Geçici işçiler meselesi, sözleşmeli personel meselesi var.” Sözlerini dile getirdi.
“Örgütlenme düzeyinde halen daha düşüşler yaşıyoruz”
Demokrasi kelimenin “d” harfini seçimler olarak tanımladığını dile getiren Bakan Bilgin; “Sandığın siyasal sürecinin belirlenmesidir. Ancak bu sadece demokrasi kelimesinin “d” dir. Gerisinin de örgütlenme olduğunu söyleyebiliriz. Sosyal örgütlenme ise sendikalaşma düzeydir. İşçi sendikaların da bulunan insanların örgütlenme düzeyleri halen daha çok düşük. Bunun ciddi bir sorun olduğunu söyleyebilirim. Batıda yer alan ülkelerde demokrasileşme sürecinin arkasındaki en temel dinamizm budur. Bu dinamikten mahrum olunduğu zaman Batı ülkelerinde ki demokrasilerinin nasıl çöktüğünü, bozulmaya başladığını ve etkisini kaybettiğinin birçok farklı örneklerini görüyoruz.” Sözlerini dile getirdi.