Temel analiz nedir? Nasıl yapılır?
Tüm dünya piyasalarında herhangi bir paritede işlem yaparken kâr etmek için yapılan 2 çeşit çalışma vardır teknik ve temel analiz. Bugün sizler için temel analizi makalemize konu ediyoruz.
TEMEL ANALİZ
Temel analiz, bir kripto para biriminin veya bir şirketin içsel değere sahip olduğu varsayımına dayanır. Bir varlığın uygun değerlemesini belirlemeye çalışır.
Temel analiz, bir varlığın gelecekteki potansiyelinin yalnızca önceki performansa dayanmaması gerektiğini varsayar. Söz konusu pazarı etkileyebilecek hem mikro ekonomik hem de makroekonomik koşulları dikkate alır.
Bu nedenle, FA'nın dış faktörlerin bir şirketin veya projenin performansını nasıl etkileyebileceğini belirlemeye çalıştığını varsayabiliriz. Özellikle hemen belirgin olmayan faktörler. Bu düşünceler, bir şirketi yönetmek ve bu liderlerin geçmişte diğer şirketlerde nasıl geliştiği gibi daha az somut ve daha niteliksel yönlere odaklanır.
Temel analiz ayrıca sektöre özel pazarı ve bu pazardaki bir ürün veya hizmetin gelecekteki potansiyelini daha iyi anlamayı amaçlar. Nihayetinde amaçları, söz konusu varlığın gerçek fiyatıyla karşılaştırılabilecek nicel bir fiyat bulmaktır. Başka bir deyişle, FA, bir şeyin çok yüksek veya çok düşük olarak derecelendirildiğini belirlemeye yardımcı olabilecek bir yöntemdir.
Geleneksel olarak hisse senetlerini değerlemek için kullanılsa da, temel analiz, kripto para birimleri de dahil olmak üzere neredeyse tüm varlık türleri için geçerlidir.
Temel Analiz ve Teknik Analiz
Temel analiz, bir varlığın fiyatının daha büyük bir resmini verirken mümkün olduğu kadar çok etkileyen faktörü hesaba katarak TA kesinlikle geçmiş piyasa verilerine ve piyasa çizelgelerine dayanır. FA, bir ticari varlığın gerçek değerini belirlemeye çalışırken, TA, işlem hacmine ve geçmiş trendlere dayalı olarak fiyat hareketini tahmin etmek için bir araç olarak kullanılır. Çoğu tüccar ve yatırımcı, hem FA hem de TA'nın kendi yollarında değerli olduğu konusunda hemfikir olacaktır. Bu nedenle, birine veya diğerine güvenmek yerine, ikisinin bağlamsal ve dengeli kullanımı daha mantıklı geliyor.