TATEN (Tatlıpınar Enerji) GES Projesini Güçlendirdi

Tatlıpınar Enerji (TATEN) Balıkesir'de bulunan güneş enerjisi santralinde güç artırımı yaptığını duyurdu.

TATEN (Tatlıpınar Enerji) GES Projesini Güçlendirdi

Borsa İstanbul'da Yıldız Pazar'da işlem gören Tatlıpınar Enerji yürüttüğü güneş enerjisi sistemlerine bir yenisini daha ekleyerek güç artırımına gitti.

TATEN, Yenilenebilir Enerjide Gücünü Artırıyor

Balıkesir'de faaliyet gösteren Tatlıpınar Elektrik Üretim A.Ş., yenilenebilir enerji yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından verilen EÜ/3887-5/2355 lisans numarası altında, mevcut 44,72 MW kurulu güce sahip Tatlıpınar Rüzgar Enerjisi Santrali'ne (RES) ek olarak, 19,49 MW kapasiteli bir Güneş Enerjisi Santrali'ni (GES) daha devreye aldı. Bu hibrit tesis, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 22 Ağustos 2024 tarihinde mevzuata uygun olarak kabul edilerek, aynı tarihte ticari enerji üretimine başladı.

Tatlıpınar Enerji tarafından yapılan açıklamada; yatırım programı kapsamında yenilenebilir enerji projelerini planlandığı şekilde devreye alınarak, işletmedeki toplam kurulu gücün 303,21 MW'a yükseltildiğini duyurdu. Şirket, mevcut hibrit ve kapasite artışı yatırımlarını tamamladığında ise bu rakamı 349,10 MW'a çıkarmayı hedefliyor.