Stellar'da teknik görünüm ne durumda?

XRP'de yaşanan büyük hareketlerin benzerini yapmaya devam eden XLM'de son durum ne?

Stellar'da teknik görünüm ne durumda?

Stellar Lumens (XLM) Nedir?


Stellar (XLM) 2014 yılında Joyce ve Jed McCaleb tarafından kurulmuştur ve varlık transferlerine bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Stellar’ın çıkışından 1 sene sonra sistemin kripto para birimi olan Lumens piyasaya sürülmüştür.

Stellar (XLM), dağınık ve açık kodlu bir ödeme sistemidir. Temel amacı bankalar arası uluslararası varlık transferlerini sağlamaktır. Uluslararası varlık transferleri bankalar üzerinden yapıldığında hem süre hem de masraf açısından kullanışsız olmaktadır. Stellar (XLM) ile amaç bu varlık transferlerini hızlı ve düşük ücretlere yapmaktır.

Stellar (XLM) bu transferleri merkeziyetsiz sunucular ve dağınık defter teknolojisi ile yapmaktadır. Bitcoin ve Ethereum sistemlerine göre çok daha hızlı transfer edilmektedir.

Stellar her ne kadar varlık transferi amacı ile ortaya çıkmış olsa da, çok katmanlı Stellar sisteminde akıllı sözleşmeler yaratmak ve yürütmek imkanı da vardır. Bu imkan sayesinde Stellar ağı üzerinde yeni tokenler üretilebilir ve transferi yapılabilmektedir.

Ripple (XRP) ile Stellar (XLM) Arasındaki Fark Nedir?

Stellar ve Ripple sistemlerinin her ikisi de varlık transferlerinin hızlı ve ucuz gerçekleştirilmesi amacıyla yola çıkmıştır.

Ripple 2012 yılında piyasaya çıktığında amacı büyük para transferi şirketlerine rakip olmaktı. Reel para transfer araçlarına alternatif olmayı amaçlıyordu. Stellar kurucularından McCaleb’in Ripple yönetimi ile yaşadığı sorunlar sonrasında şirketten ayrılarak Stellar’ı kurdu.

Ripple, Stellar’a göre daha merkeziyetli bir yapıya sahiptir. Tüm Ripple işlemleri ve bakiyesi şirketin bünyesinde ve piyasaya sürdükleridir.
Ripple büyük bankalar, borsalar ve ödeme şirketleri ile iş ortaklığı kurmayı amaçlarken, Stellar bankacılık hizmetlerine ulaşamayan insanlara bu hizmeti getirmeyi amaçlar.
Ripple kar amacı güden bir politikaya sahipken, Stellar kar amacı olmayan bir vakıf olarak işlemlere devam etmektedir.

XLM grafiklerine 4 saatlik inceleme yapıldığında çanak kulp formasyonunun şimdilik çalıştığını söylemek mümkün.

13 Şubat gece 02:00 sularında yaptığı tepeyi önce çanak sonra kulpa çeviren XLM şu sıralar 0,62 dolardan işlem görmeye devam ediyor 0,6565 zirvesinden sonra geri çekilmeler yaşanıyor.

XLM'de sıralı şekilde destek ve dirençler ise şöyle:

Destekler 0,58 - 0,53 - 0,49 

Dirençler 0,63 - 0,65 - 0,69

Stellar'da teknik görünüm ne durumda? - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

XLMUSD:BNN Stellar Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.1254
En yüksek 0.1319
En düşük 0.1237
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler