SEC, XRP karşı davayı yine kazanamadı
Uzun zamandır süren Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasında olan davada yine istenilen olmadı.
Aralarında uzun zamandır dava olan SEC ile XRP davasında yine SEC istediğini alamadı. Söz konusu davada SEC istediği sonucu yine elde edemedi. Davada Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ile XRP sahibi olan kişilerin, “Amici Curiae” statüsünü bir an önce kaldırması yönünde bir karar vermişti. Bu kararı gözden geçiren mahkeme, kararın uygun bir karar olmadığını ve bu talebin herhangi bir şekilde gerçekleştirilmemesine karar verdi. Mahkeme kararından önce Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu talebin ardından Jhon Deaton başta olmak üzere 1746 tane XRP sahibi olan kişilerin “Amicus curiae” olan statülerini kaldırmalarını talep etmişti. Ancak mahkemenin ardından çıkan bu karardan sonra bu kararın hiçbir şekilde geçerliliği olmadığı ifade edilmesi üzerine Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yine haksız tarafa düştü.
SEC, XRP statülerini yine iptal ettirmedi
Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile arasında uzun zamandan beri davalı olan XRP, mahkeme tarafından XRP’nin haklı bulunmasından sonra SEC yine hak iddia edemedi. Geçtiğimiz zamanlardan Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun, Deaton’ın SEC uzmanı olan Patrick B. Doody’yi hedef alarak bilgi almaya çalışınca XRP sahibi olan kişilerin “Amicus curiae” olan statülerinin kaldırması yönünde bir talepte bulunmuştu. Ancak mahkeme kararı sonrasında böyle bir talebin gevrekleşmesinin yasal olmadığı belirtildi. Böylelikle Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), XRP’ye karşı yine haksız tarafa düştü.
SEC, XRP davası neden olmuştu?
XRP yetkililerin, alım satım kurallarında yaptığı ihlallerden dolayı ve aynı zamanda menkul kıymet planı yapmadıklarından ötürü Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafında dava edilmişti. Açılan davaya göre XRP, 2013 yılından sonraki yaptığı varlık satışlarını kayıt dışı yaparak fon talep ettiği yönünde çarpıcı iddialar öne sürülmüştü. Buna göre XRP, yaptığı ticaretlerde, geleneksel para birimleri yerine kendi para birimi olan dijital para birimi XRP ile yapıldığı öne sürüldü. Bu yüzden SEC tarafından mahkemeye dava açıldı.