Polyester Şirketinin İşlemleri Borsa İstanbul'da Durduruldu

Konkordato kararı verilen bir polyester şirketi hisse işlemleri borsa İstanbul'da geçici bir süre ile durduruldu.

Polyester Şirketinin İşlemleri Borsa İstanbul'da Durduruldu

Borsa İstanbul'da işlem gören Mega Polietilen Köpük Sanayi Ticaret A.Ş. hisseleri mahkeme kararıyla 3 ay süreyle alım satım işlemlerine kapatıldı.


Mahkeme Şirket Hakkında Konkordato İlan Etti 

Şirket tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada, şirketin konkordato talebi ile Bakırköy 1. Ticaret Mahkemesine açtığı davada mahkeme kararını verdi. Mahkeme kararında konkordato talebinde bulunan MEGAP için 19 Ağustos 2024 tarihinden itibaren 3 ay süreyle geçici mühlet ve ihtiyati tedbir kararı ilan edildi. 

MEGAP Hissesi Olanlar Ne Yapacak?

Bu karara göre Borsa İstanbul'da MEGAP hissesi bulunan yatırımcılar 3 ay süreyle alım ve satım işlemi yapamayacak. 

Yatırımcılar bu mağduriyetin nasıl giderileceğini merak ediyor. Borsa İstanbul'da çeşitli yatırım firmaları aracılığıyla işlem yapan yatırımcılar imzaladıkları sözleşmeler gereği risk durumlarını kabul etmiş sayılıyorlar. Bu sebeple şirket iflas ederse veya Borsa İstanbul'dan çekilirse yatırımcıların herhangi bir hak talep etme durumları bulunmuyor.

Şirketin KAP Açıklaması 

Kamuoyu Aydınlatma Platformunda şirket tarafından mahkemeye açılan konkordato süreci ve süreci nasıl işleyeceği konusunda açıklama yapıldı. 

Açıklamada şirketi yönetecek komiserlerin talimatları doğrultusunda şirketi yeniden ülke ekonomisine kazandırmak, şirkete finansal akışı düzenli hale getirmek, şirketin olan faaliyetlerine devam etmesi ve bu sürecin sağlıklı bir şekilde atlatılması konularında açıklamalar yapıldı. 

Şirket Açıklamasının Tam Metni

Şirketimiz ve şirketimiz yönetim kurulu başkanı Eda Özhan tarafından, Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde 16.08.2024 tarihinde 2024/757 Esas numarası ile açılan dava sonucunda, ilgili Mahkeme tarafından 19.08.2024 tarihinde 3 ay süreyle geçici mühlet ile ihtiyati tedbirlere ilişkin karar verilmiştir.

Polyester Şirketinin İşlemleri Borsa İstanbul'da Durduruldu - Resim : 1

Şirketimiz hakkında verilen konkordato başvurusu, Şirketimizin mal varlığının korunması ve alacaklılar tarafından başlatılacak haciz işlemleri sebebiyle, üretim faaliyetlerimizin aksamaması amacıyla yapılmıştır. Bu karar sonrasında, bir taraftan kararın gerekleri yerine getirilip, Şirketimiz olağan faaliyetlerine devam ederken, başta bankalar ve diğer tüm alacaklılar ile Şirketimizin mevcut borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla görüşmeler yürütülecektir.

Şirketimizin finansal yapısının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan sermaye artırım süreci halen devam etmekte olup, başvuru için gerekli olan evrakın tamamlanmasından sonra SPK'ya gerekli başvuru yapılacaktır.


Şirketimiz sermayesinin artırılması, nakit akışının düzenli hale gelmesi, finansman giderlerinin düşürülmesi, gelişen ülke ekonomisine katkı sağlanması adına ve yine Sayın Mahkemenin ve komiserlerin vereceği kararlar / yönlendirmeler doğrultusunda konkordato sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçlandırılması için gerekli çaba gösterilecektir. Konkordato sürecinde yaşanan gelişmeler mevzuat kapsamında kamuya açıklanmaya devam edecektir.

Etiketler