Önümüzdeki hafta piyasaları yoğun veri akışı bekliyor

Gelecek hafta yurt içinde işgücü rakamları, ödemeler dengesi, sanayi üretimi ve Hazine ihaleleri gibi önemli gündem maddeleri bulunuyor.

Önümüzdeki hafta piyasaları yoğun veri akışı bekliyor

Önümüzdeki hafta yurt içinde iş gücü rakamları, ödemeler dengesi, sanayi üretimi ve Hazine ihaleleri gibi önemli gündem maddeleri piyasaların odağında olacak.

Yurt dışı piyasalarda Çin ve ABD'den gelecek enflasyon rakamları öne çıkıyor.

8 Kasım Pazartesi

10.00 - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak.

Hazine, 13 ay vadeli kuponsuz tahvil için ihaleye çıkacak.

17.30 - Hazine ve Maliye Bakanlığı, iç borç çevirme oranları, ortalama maliyeti ve vadesi ile ilgili rakamları yayınlayacak.

Asya piyasalarının yakından takip edeceği Çin Komünist Partisi Genel Toplantısı başlayacak. Toplantı 11 Kasım tarihine kadar devam edecek.

Asya-Pasifik ülkelerinin bakanları Yeni Zelanda'daki APEC Zirvesi'nde bir araya gelecek. Zirve 14 Kasım'a kadar sürecek.

Avrupa'da önemli bir verinin öne çıkmadığı yeni günde, Euro Bölgesi Sentix Yatırımcı Güven Endeksi takip edilecek. Endeks ekim ayında 16,9 düzeyine gelmişti.

Avrupa'da olduğu gibi ABD'de de öne çıkan bir veri bulunmuyor. Piyasalar 3 yıllık tahvil ihalesini izleyecekler.

17.00 - Euro Bölgesi Maliye Bakanları enflasyon, mali strateji, dijital euro, firmaların ödeme gücü, bankacılık birliği konularını görüşecek.

Boston Fed Geçici Başkanı Kenneth Montgomery, Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Chicago Fed Başkanı Charles Evans, günün konuşma yapacak merkez bankası yetkilileri olacak.

9 Kasım Salı

Yurt içinde beklenen önemli bir veri bulunmuyor. Hazine'nin gerçekleştireceği ihaleler piyasalar tarafından takip edilecek gündem maddesi olacak. Hazine, 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ile 5 yıl vadeli TLREF'e endeksli tahvili yeniden piyasaya sunacak. Sabit kuponluda bir önceki faiz yüzde 18,94, TLREF'e endekslide yüzde 5,19 olarak gerçekleşmişti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü bütçeleri görüşülecek.

Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören şirketlerin 2021 yılı ilk 9 aylık döneme yönelik konsolide finansal sonuçlarını gönderme işlemleri tamamlanacak.

02.50 - Asya piyasaları Japonya'dan gelecek cari denge ve banka kredileri verileriyle güne başlayacak. Japonya'nın 30 yıllık tahvil ihalesi de piyasalar tarafından takip edilecek.

10.00, 10.45 - Almanya ve Fransa'dan gelecek ticaret rakamları, Avrupa'nın ilk önemli verileri olacak. Almanya ZEW Endeksi ise günün ön öne çıkan verisi olarak takvimde yer alıyor. ZEW Beklenti Endeksi son olarak 22,3, Cari Koşullar Endeksi ise 21,6 puan olmuştu.

14.50 - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Klaas Knot açıklamalarda bulunacak. 

15.00 - St. Louis Fed Başkanı James Bullard, UBS Avrupa Konferansı Merkez Bankacılığı Paneli'nde konuşma yapacak.

16.00 - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve banka denetçisi Andrea Enria, ECB Bankacılık Denetimi Forumu'nda konuşacak.

Avrupa Birliği (AB) Ekonomik ve Mali İşler Konseyi toplantısı gerçekleştirilecek.

16.30 - Günün en önemli verisi ise ABD'den gelecek. ABD'de ekim ayına ilişkin üretici fiyatları açıklanacak. Üretici enflasyonu bir önceki ayda  aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 8,6 artış kaydetmişti.

14.00 - ABD'de diğer veri ise NFIB Küçük İşletmeler İyimserlik Endeksi olacak. 10 Yıllık tahvil ihalesi de takip edilecek gündem maddesi olarak yer alıyor. Bir önceki ihalede faiz yüzde 1,584 olarak gelmişti.

10 Kasım Çarşamba

10.00 - TÜİK tarafından işgücü istatistikleri, İnşaat Maliyet Endeksi ve dış ticaret endeksleri açıklanacak. Mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı ağustos ayında yüzde 12,2 olarak gerçekleşmişti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesi görüşülecek.

00.30 - Günün ilk saatlerinde ABD'den API petrol stokları gelecek.

Asya piyasalarının açılışıyla Güney Kore işsizlik oranı, Japonya para arzı verileri takip edilecek. 

Asya'nın en önemli verisi ise Çin tarafından gelecek. Çin'in tüketici ve üretici enflasyon verileri aynı saatte yayınlanacak. Ülkede tüketici fiyatları bir önceki ay aylık değişim göstermezken, yıllık yüzde 0,7 artış kaydetmişti. Üretici fiyatları ise aylık yüzde 1,2, yıllık yüzde 10,7 artmıştı.

08.00 - Asya'dan gelecek son veri ise Japonya Ekonomi Gözlemcileri Endeksi olacak.

09.30 - Fransa'nın işsizlik oranı Avrupa'da takip edilecek en önemli veri olacak.

12.30 - Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Frank Elderson, Bankacılık Denetimine yönelik değerlendirmelerde bulunacak.

16.30 - ABD'de üretici fiyatlarından sonra tüketici fiyatları piyasalar tarafından yakından takip edeceği veri olacak. Bir önceki ay tüketici fiyatları aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 5,4 artış göstermişti. Ekim ayı rakamları enflasyondaki artışın devam edip etmeyeceği açısından piyasalar tarafından takip edilecek.

ABD'nin diğer verileri MBA mortgage rakamları, işsizlik başvuruları, toptan stoklar, DoE petrol stoklarıve doğal gaz stokları olacak.

Almanya'nın 10 yıllık, İngiltere'nin 10 yıllık enflasyona endeksli, ABD'nin 30 yıllık tahvil ihaleleri bulunuyor.

11 Kasım Perşembe

10.00 - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) yurt içinde haftanın en önemli verisi olan ödemeler dengesi rakamlarını açıklayacak. Cari işlemler dengesi ağustos ayında 528,0 milyon dolar fazla vermişti. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın son enflasyon raporu sunumunda cari fazlanın devam ettirilmesiyle uzun soluklu fiyat istikrarını yakalamanın mümkün olacağını belirtmişti.

10.00 - TÜİK kümes hayvancılığı üretimi ile süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıklayacak.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Nükleer Düzenleme Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu bütçeleri görüşülecek.

14.30 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri açıklayacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak takip edilecek.

02.50, 03.30 - Asya tarafında Japonya'dan gelecek üretici fiyatları, Avustralya'dan gelecek istihdam rakamları yakından izlenecek.

10.00 - Avrupa piyasaları İngiltere'den gelecek önemli verilerle açılacak. İngiltere'de sanayi üretimi, aylık ve dönemsel GSYH, dış ticaret, işletme yatırımları verilerin aynı saatte yayınlanacak.

Aynı saatte Almanya'dan final tüketici fiyatları verileri gelecek.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) aylık "Petrol Piyasası Raporu" yayınlayacak.

12 Kasım Cuma

10.00 - Haftanın son günü TÜİK'ten önemli veriler gelecek. Sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endeksleri aynı saatte yayınlanacak. Ağustos ayında sanayi üretimi aylık yüzde 5,4, yıllık yüzde 13,8 artış göstermişti.

Aynı gün TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayınlanacak. Ekim ayı anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 17,63, 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 13,91 olarak belirlenmişti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu bütçeleri görüşülecek. 

13.00 - Asya'da önemli bir verinin olmadığı günde, Avrupa'da Euro Bölgesi sanayi verisi takip edilecek.

ABD'de ise Michigan Tüketici Güven Endeksi, JOLTS açılan iş sayısı ve Baker Hughes sondaj kule sayıları verileri yer alıyor.

20.10 - New York Fed Başkanı John Williams'ın konuşması beklenecek.

Etiketler