MANAS'tan Yüzde 200 Bedelli Sermaye Artırımı

Manas Enerji Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada Sermaye Artırımı Kararı aldığını duyurdu.

MANAS'tan Yüzde 200 Bedelli Sermaye Artırımı

Manas Enerji 82.764.000 TL olan çıkarılmış sermaye, tamamı nakden karşılanmak üzere 165.528.000 TL'ye yükseltilmesine karar verdi. Bu da yatırımcı gözüyle yüzde 200 oranında bedelli sermaye artırımına tekabül ediyor.

Manas Enerji Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MANAS), şirketin finansal yapısını güçlendirmek ve planlanan yatırımların gerektirdiği fon ihtiyacını karşılamak amacıyla sermaye artırımı yapma kararı aldı. Yönetim Kurulu'nun 5 Ağustos 2024 tarihli toplantısında alınan karara göre, mevcut 82.764.000 TL olan çıkarılmış sermaye, tamamı nakden karşılanmak üzere 165.528.000 TL'ye yükseltilecek.

Şirket, kayıtlı sermaye tavanı olan 400.000.000 TL içinde gerçekleştireceği bu bedelli sermaye artırımında, A grubu paylar için A grubu, B grubu paylar için ise B grubu yeni paylar ihraç edecek. Yeni pay alma hakları, 1,00 Türk Lirası itibari değer üzerinden kullanılacak ve hak sahiplerine 15 günlük bir süre tanınacak. Bu süre, resmi tatile rastlaması durumunda izleyen iş günü sona erecek.

Yeni pay alma haklarının kullanımından sonra kalan paylar, Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasasında nominal değerden düşük olmamak kaydıyla halka arz edilecek. Halka arz sonrası kalan paylar ise iptal edilecek ve sermaye bu şekilde tescil edilecek.

Sermaye artırımı sonucu elde edilecek fonun kullanımına ilişkin bir rapor da hazırlandı. Şirket, Türk Ticaret Kanunu'nun 457. maddesi kapsamında hazırladığı beyanı ve fon kullanım raporunu Sermaye Piyasası Kurulu'na sundu. Ayrıca, bedelli sermaye artırımı ile bağlantılı tüm başvurular 2 Eylül 2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na e-başvuru yoluyla iletildi.

Yönetim Kurulu, sermaye artırımı sürecinde gerekli hizmetlerin alınması için yetkili olarak Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Reşat Görür’ü görevlendirdi. Bu süreçte gerekli başvuruların yapılması ve tüm dokümanların hazırlanması için ilgili mercilerle koordinasyon sağlanacak.

Etiketler