Cosmos ağı, blok zincirler arasında birlikte çalışabilirliği sağlamak için platformun kendi token ATOM'unu kullanmak istiyor.
Cosmos projesi, şu anda blok zinciri sektöründe uzun zamandır gelen bir hedef belirledi: birlikte çalışabilirliği sağlamak. Farklı blok zinciri projelerinin aynı protokolü kullanarak, bunlar birbirini etkilemeden çalışması olasılığı.
En iyi ihtimalle , her Blockhain projesinin kendi kullanım durumu vardır veya belirli bir sorunu çözmeye çalışır. Bitcoin - kime sorduğunuza bağlı olarak - dijital altın olarak ortaya çıkıyor, Ethereum akıllı sözleşmelerle geliyor, Ripple XRP ile uluslararası bankalar arası ticaret yapmak istiyor. Ancak, tüm bu projeler şu anda paralel olarak çalışıyor ve çok az değişim var. Başka bir deyişle, birlikte çalışamazlar.
Kozmos (ATOM) nedir?
Cosmos şimdi bu sorunu çözmek istiyor. Amaç, resmi Cosmos teknik incelemesinden de görülebileceği gibi, blok zincirlerini güvenlik önlemleri ve bireysel kullanım durumları açısından birbirlerinin yoluna çıkmadan paralel olarak çalıştırmaktır. Cosmos, kendisini çeşitli blok zincirlerinden oluşan bir blok zinciri ağı olarak görüyor. Geliştirme ekibi bu "bölgeler" olarak adlandırıyor. Bunu yaparken, bölgelerde birliği korumak için Tendermint BFT konsensüs algoritmasına güveniyorlar.
Cosmos, bu bölgelerden ilkini, blok zincirlerin kenetlenebileceği temas noktası olan Cosmos Hub olarak adlandırıyor. Buna karşılık, hisse kanıtı mekanizmasına dayanır ve gerekirse ek bölgeleri içerecek şekilde genişletilebilir. İkincisi, bireysel bölgelerle bir "blok zinciri" protokolü aracılığıyla iletişim kurar. Bu, bireysel bölgeler arasında kripto para birimlerinin aktarılabilirliğini vaat ediyor.
Sonuçta Cosmos platformu, yaratmak istediği birlikte çalışabilirlik sayesinde yeni blok zinciri projelerine de temel teşkil ediyor. Cosmos, kullanıcılarına bireysel yapı taşlarından kendi yeni blok zincirlerini oluşturma, bunları yayınlama ve - Cosmos sayesinde - diğer blok zincirleriyle bağlama fırsatı verir.