Hamas'tan İsrail'e Saldırı: En Az 22 Ölü!

İsrail ordusu, yedek subayları göreve çağırdı ve bölgede 'savaş hali' ilan etti. Bu gelişmeler sonucunda Avrupa ülkeleri, Hamas'ın saldırısını sert bir şekilde kınadı. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ise taraflara 'itidalle hareket etmeye' çağrıda bulundu.

Hamas'tan İsrail'e Saldırı: En Az 22 Ölü!

Hamas'ın silahlı kanadı, cumartesi sabahı İsrail'e karşı yüzlerce roket fırlatarak mayıs ayındaki çatışmaların ardından varılan ateşkeyi sona erdirdi. Saldırı sonucunda çok sayıda silahlı Hamas militanı da İsrail topraklarına girdi. Bu gelişmelerle birlikte İsrail ordusu "savaş hali" ilan ederken, Hamas saldırıları sonucunda en az 22 İsrailli hayatını kaybetti.

İsrail sağlık yetkilileri, İsrail kasabalarına sızmış silahlı kişilerle yaşanan çatışmalarda en az 22 İsraillinin öldüğünü ve 250 kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail savunma bakanlığı da Hamas'ın "İsrail devletine yönelik en büyük saldırıyı başlattığını" duyurdu. Başbakan Netanyahu da bir açıklama yaparak, Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen Netanyahu, "Hamas, eşi benzeri görülmemiş bir bedel ödeyecek" dedi.

Bu sırada İsrail medyası, İsrail ordusunun yedek subayları göreve çağırdığını bildirdi.

Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinden gerçekleştirilen roket atışları, sabah 07:30'dan önce başladı. Saldırıların ardından Gazze Şeridi'nin kuzeydoğusunda yaşayan yüzlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi artırırken, taraflar arasında ciddi bir çatışma riskini beraberinde getiriyor.

Etiketler