En azı Yüzde 200: Üç Şirketten Bedelsiz Sermaye Artırımı

Kamuyu Bilgilendirme Platformunda üç şirket bedelsiz sermaye artırımına gideceğini duyurdu. Bunlardan birisi bugün bedelsiz payları dağıtıyor. Diğer ikisi ilerleyen günelrde dağıtacak.

En azı Yüzde 200: Üç Şirketten Bedelsiz Sermaye Artırımı

DURDO, EYGYO ve GEREL Önemli Bedelsiz Artırımlarla Güçleniyor

Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören şirketlerinden DURDO, EYGYO ve GEREL, sermayelerini önemli oranda bedelsiz sermaye artırımı kararı alarak yatırımcılarının yüzünü güldürmeye başladı. 

DURDO: Sermaye Artışında Rekor Oran

DURDO, şirket sermayesini 100 milyon TL’den %400 oranında bedelsiz olarak 400 milyon TL artırarak toplam sermayesini 500 milyon TL’ye yükseltmek üzere Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu. DURDO hissesi olanların 100 hissesi 500 hisse olacak.

EYGYO Yüzde 250 Bedelsiz Kararı

EYGYO, sermayesini 200 milyon TL’den %250 oranında bedelsiz olarak 500 milyon TL artırarak toplam sermayesini 700 milyon TL’ye çıkarmaya karar verdi. Bu kararın, şirketin uzun vadeli yatırımlarını finanse etmek ve operasyonel kapasitesini artırmak için gerçekleştirildiği belirtildi. 

GEREL Yüzde 250 Bedelsiz

GEREL, bugün itibariyle şirket sermayesini 80 milyon TL’den %200 oranında bedelsiz olarak 160 milyon TL artırarak toplam sermayesini 240 milyon TL’ye yükseltti. Bu artışla birlikte düzeltilmiş pay fiyatı 10,9467 TL’ye denk geldi. GEREL yatırımcıları piyasada kötü giden bu haberle birazcık olsun sevindi. 

 DURDO, EYGYO ve GEREL’in gerçekleştirdiği bu bedelsiz sermaye artırımları yatırımcıların ilerleyen günlerde daha büyük oranda kar etmesini sağlayabilir. Hisse fiyatı bedelsiz sermaye etırımı oranında günlük olarak düşecek, ancak şirketin yatırımlarına ve bilançolarına göre fiyatı oturacak.

Etiketler