CVKMD'deki Spekülasyonları Sebebiyle 2 Kişiye İşlem Yasağı

CVKMD hissesinde yaptıkları spekülatif işlemlerden dolayı SPK iki kişiye altı ay süreyle işlem yasağı getirdi.

CVKMD'deki Spekülasyonları Sebebiyle 2 Kişiye İşlem Yasağı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ (CVKMD) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili bugün önemli bir karar aldı. 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) 107/1 maddesi kapsamında makul şüphe oluşturacak şekilde yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlem yapıldığı gerekçesiyle, Selçuk Kaya ve Enes Furkan Çetinkaya adlı kişilere 6 ay süreyle geçici işlem yasağı getirildi.

O Kişilere 6 Ay İşlem Yasağı

SPK'nın yatırımcıların hak ve yararlarını korumak amacıyla aldığı bu kararda, 6362 sayılı SPKn’nun 1 inci ve 128/1-(a) maddelerine dayanarak hareket ettiği kararda, 6362 sayılı SPKn’nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uygulamaya konuldu.

Bu hükümlere istinaden, Selçuk Kahya ve Enes Furkan Çetinkaya isimli yatırımcılar hakkında, 23 Ağustos 2024 tarihinden itibaren borsalarda 6 ay süreyle işlem yasağı getirildi. Alınan bu tedbir, piyasa manipülasyonunun önlenmesi ve sermaye piyasalarının güvenliğinin sağlanması amacıyla SPK tarafından gerçekleştrildi.