Canı isteyenler dikkat: Tanesi 10 TL’den satılıyor!

Kış gelmeden kış meyveleri tezgahlarda boy göstermeye başladı. Tezgahta yer alsa da herkesin evine giremeyecek olan meyveler cep yakmaya devam ediyor.

Canı isteyenler dikkat: Tanesi 10 TL’den satılıyor!

Enflasyonun giderek artış göstermesiyle beraber meyve fiyatları da giderek artmaktadır. Kış ayları henüz gelmeden havalar biraz soğuduğu için kış meyveleri tezgahlarda yer almaya başladı. Kilosu şuanda 30 TL’ye kadar çıkmış olan o meyvenin tanesi 10 TL’ye kadar çıkıyor.

Tarlada 2 TL, halde 10 TL!

Kışın en güzel meyvesi olarak karşımıza çıkan narlar tezgahlara çıkmaya başladı. Hasadı yapılan narlar önce hale sonra da tezgahlara geldi. Narın kilosu da yüksek fiyatlı satışa sunulmaktadır. Adana halinde 6 TL ile 9 TL olan nar, Antalya’da 3 TL ile 12 TL, Muğla’da ise 8 TL ile 10 TL, Mersin’de ise 2 TL ile 13 TL’den satışa sunuluyor. Elbette bu narlar İstanbul’a gelene kadar sadece halde bile 10 TL’den satışa sunulurken raflarda 3 katı fiyatına satılıyor. Fiyat farkının en önemli sebebi de hem nakliye hem de paketleme giderleri olmaktadır.

Nar fiyatı

Nar hasadı hala devam ederken ihracat talebi de oldukça fazla olmaktadır. Nar fiyatlarının veya başka bir meyve fiyatının bu denli fazla olması diğer meyveleri ve sebzeleri de olumsuz olarak etkileyecektir. Yani tahminler şu yönde ki kış aylarında en uygun meyvenin 20 TL olacağı tahmin edilmektedir. Bu da demek oluyor ki her eve meyve kolay kolay giremeyecek.