Borsa İstanbul'da Testere (Al-Sat) Trendi mi Başladı

Borsa İstanbul'da dalgalanmaların yaşandığı şu dönemde uzmanlar testlere dönemine girildiğini ve al-sat yapanların kazanacağını ifade ediyor.

Borsa İstanbul'da Testere (Al-Sat) Trendi mi Başladı

Borsa İstanbul (BIST 100) grafiğine baktığımızda endeks son birkaç hafta içinde önemli dalgalanmalar yaşadı.

Endeks 1 Ağustos’tan 23 Ağustos’a kadar belirgin bir düşüş yaşadı. Özellikle 23 Ağustos’ta önemli bir düşüş noktası var ve endeks 9.757,16 seviyesine geriledi. Bu, yaklaşık %9,10’luk bir düşüşe işaret ediyor.

Dalgalanmalar Dönemi 

Endeks, 11.000 puan seviyesinden başlayarak 9.500 puan seviyesine kadar düştü. Bu dalgalanmalar, yatırımcıların piyasaya olan güvenini sarstı. Dış etkenlerin yani dünya genelindeki enflasyon artışı, Amerika İsrail ve İran'ın savaş durumları piyasayı olumsuz etkiledi.

BIST 100 endeksinde 10.000 ve 10.500 puan seviyeleri, önemli direnç ve destek noktaları olarak öne çıkıyor. Bu seviyeler, yatırımcıların alım-satım kararlarında belirleyici olacak.

Testere Trendi Nedir?

Borsa İstanbul endeksine baktığımızda 6 aylık vadide trend çizgisinin dalgalanmalarla sürdüğü görülüyor. Endeks bazı günlerde 10.000 direncine dayandığı halde birçok hissenin ve yan kağıtların yükselmediği görülüyor. Endekste yapay bir yükseliş söz konusu. Bu yapay yükseliş büyük ve hacimli kağıtlarla yapılıyor. Küçük yatırımcının girdiği sığ hisseler yükseltilmiyor.

Piyasa uzmanları BİST 100 endeksinde eylül ayı sonuna kadar testere trendi görüleceğini vurguluyor. Testere trendinde al-sat yapan yatırımcıların daha fazla kazandığı görülüyor. Çünkü testere trendi inişli çıkışlı günlerin yaşanacağı bir dönemin işaret ediyor. Hisseyi alıp bekleyen yatırımcıların bu dönemde kazanamadığı ifade ediliyor. 

Bu dönem al sat dönemi olarak yorumlandığı için destekten al dirençten sat dönemi olarak yorumlanıyor. Tabii burada bahsettiğimiz yorumlar bir yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırımcılar kendi kararları ile yatırımlarını sürdürmelidir.

Etiketler