Vatandaş çok zorlanıyor! Yine zam haberi: 210 gramı 5 TL oldu

Son zamanlarda zam gelmeyen ürün yok desek yeridir. Bir zam haberi de Kocaeli’den geldi. Gelen habere göre o ürünün 210 gramı 5 TL olarak açıklandı.

Bursa’da ekmek fiyatlarına zam gelmesinin ardından Kocaeli’de de ekmek fiyatlarına zam geldiği duyuruldu. Daha önce 4 TL’den satışa sunulan 210 gram ekmek fiyatı 5 TL’ye yükselmesinin ardından vatandaş ekonomik yönden etkilenmeye başladı. 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde ekmek fiyatlarına 1 TL’lik zam yapıldı. Gelen zammın en önemli sebebi olarak da artış gösteren maliyetler gösterildi.

1 ekmek 5 TL!

Döviz kurunda yaşanan artış sebebi ve hemen her yerde enerji maliyetlerinde yaşanan artış sebebiyle ekmek fiyatları da zamlandı. Daha önce Bursa’da ekmek fiyatlarına zam gelmesinin ardından şimdide Kocaeli’de ekmek fiyatlarına zam geldi. Bu illerde daha önce 210 gramı 4 TL’den satışa sunulan ekmek fiyatı 5 TL’ye yükseldi. 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde gelen zam esnafı sevindirirken, vatandaşın cebini etkilemeyi başardı.

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Osman Çırakoğlu tarafından ekmek fiyatlarıyla ilgili artış yapıldığına değinildi. Çırakoğlu tarafından yapılan açıklamada artışın en önemli sebebinin enerji fiyatlarındaki yükselişe dayandığı belirtilirken, ürün fiyatlarının artışına da değinildi. Daha önce maya fiyatı 200 TL iken şuanda 400 TL olmasına değinen Çırakoğlu, tüm kent merkezinde ekmeğe zam yapılmadığını ama zam beklentisinin de olduğuna değindi.