Üç Dev Şirketle 1.5 Milyar Liraya Anlaştı: Hisse Tavana Yaklaştı

Borsa İstanbul'da işlem gören Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. hisseleri bugün açıkladığı 1 buçuk milyar liralık yeni iş anlaşmasıyla hisse fiyatı yüzde 8'e yakın yükseldi.

Kamuoyu Bilgilendirme Platformu'nda yeni iş sözleşmesini açıklayan Hareket Proje Taşımacılığı şirketi, üç büyük enerji şirketiyle 1.5 milyar TL'lik iş anlaşmasına imza attıklarını duyurdu.

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş.'den Dev Anlaşma

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. (HRKET), SOCAR Turkey Akaryakıt Depolama A.Ş., STAR Rafineri A.Ş. ve PETKİM Petrokimya Holding A.Ş. ile önemli bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşma kapsamında, STAR Rafinerisi ve Petkim Petrokimya tesislerinin 5 yıllık bakım işlerinde kullanılmak üzere operatörlü ekipman tedariki sağlanacak. Sözleşme bedeli yaklaşık 1.5 milyar TL+KDV olarak açıklandı.

Şirket yetkilileri, bu yeni iş ilişkisinin şirket cirosuna olumlu etkisi olacağını belirtti. Anlaşmanın detaylarına göre, bakım işlerinde kullanılacak ekipmanların tedariki ve operatörlük hizmetleri Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. tarafından sağlanacak.