Şa-Ra Enerji Halka Arz Edecek

Modern üretim tesisleri ve güçlü taahhüt ekibi ile enerji iletimi ve dağıtımı alanında faaliyet gösteren Şa-Ra Enerji, halka arz edecek.

Şa-Ra Enerji, sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla, 22.250.000 TL nominal değerli payın halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulundu.

Şa-Ra Enerji

ŞA-RA’ nın Enerji Nakil Hattı fabrikası, Adana yerleşkesinde bulunan 4 fabrikası arasında en büyüğüdür. Bu fabrika 200.000 Ton çelik imalat kapasitesine sahip 800kV’a kadar Enerji Nakil Hattı direkleri ve Trafo Merkezi Çelik Konstrüksiyonları üretiminin yanı sıra ŞA-RA’yı, General Electric gibi firmaların dünyadaki 3 ana tedarikçisinden biri yapan Hava ve Gaz türbinleri için ağır çelik konstrüksiyon imalatları da yapmaktadır. Enerji Nakil Hattı fabrikası, Avrupa, Amerika ve Kanada standartlarında kaynak yapabilme özelliği ve CNC tezgâhları ile alanında en modern ve öncü tesislerden biridir.

Şa-Ra Enerji Halka Arz

SPK’ya yapılan başvurunun onay alması halinde, Şa-Ra Enerji, 22.250.000 lotu halka arz edecek.

Halka arzda yurt içi bireysel yatırımcılar, yüksek başvurulu yatırımcılar ve kurumsal yatırımcılar için belirli tahsisatlar oluşturulacak. Fakat tahsisat oranları, henüz yatırımcılar için açıklanmış durumda değil.

Tera Yatırım Menkul Değerler liderliğinde gerçekleşecek halka arzın ardından şirket payları Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak.