Küresel kamu borcu 2020'de altıda bir arttı

Janus Henderson'ın uluslararası tahvil portföyü yöneticisi Bethany Payne, "Borç her zaman yüksek, ancak finansman maliyetleri o kadar düşük ki borçlanma doğru karardı" diyor

- Kamu borçları 2020'de altıda birden fazla (yüzde 17,4) artarak 9,3 trilyon dolarlık artışla 62,5 trilyon dolara yükseldi.
- Bu artış, dünya GSYİH'sinin yedide birine (yüzde 14,8) tekabül etmektedir.
- Kamu borcu vatandaş başına 13.050 doları temsil ediyor.
- İsviçre, Danimarka ve İsveç ile Avrupa'da kişi başına en düşük borca ​​sahip ülkedir
- Uluslararası karşılaştırmaya göre en az borçlu ülkeler arasında yer alan İsviçre'de kamu borcu 2020'de yüzde 27 veya 52 milyar dolar artarak 246 milyar dolara ulaştı.
- En büyük ekonomiler (ABD, Japonya ve Çin) 2020'de en yüksek borcu ödedi, ancak İngiltere en yüksek bütçe açığına sahip.
- Ancak bu borç ucuza finanse edilebilir: 4 kat daha fazla borca ​​sahip olmasına rağmen, borçlanma maliyetleri 25 yılda yalnızca beşte bir arttı.
- Kişi başı 768 dolar ekleyerek 2021'de tekrar yükselecek.
- İsviçre'nin borcu cari yıl için 234 milyar dolara düşecek.
- Sürekli düşen faiz oranları, tahvil yatırımcıları için harika getiri sağladı, ancak küresel ekonomi toparlanırken şu anda yükseliyor (tahvil fiyatlarını aşağı çekiyor).

KÜRESEL KAMU BORÇLARI 2020'DE ALTIDA BİRDEN FAZLA ARTARAK 62,5 TRİLYON DOLARLA REKOR BİR YÜKSEKLİĞE ULAŞTI

Janus Henderson Sovereign Borç Endeksi'nin ilk baskısına göre, dünyanın dört bir yanındaki hükümetler küresel salgınla savaşmak için sekiz yıllık kredilere eş değer kredi aldı ve borçlarını altıda birden fazla (yüzde 17,4) artırdı. Endekste yer alan on ülkeden sekizi durgunluğa düşerken, hükümetler kendi beklentilerine 9.300 1 milyar ekledi. Bu, küresel mali krizden sonra ekonomiyi tekrar yoluna sokmak için harekete geçirilmesi gerekenden daha büyük bir pay olan küresel GSYİH 2'nin yedide birini (yüzde 14,8) temsil ediyor. Küresel kamu borcu, yılı, 1995 yılındaki toplamının neredeyse dört katı (yüzde +273) ve kişi başına 13.050 dolar eşdeğeri olan 62.5 trilyon dolar ile rekor bir şekilde bitirdi.

2020'DE EN BÜYÜK EKONOMİLER EN ÇOK BORCU ALDI, ANCAK İNGİLTERE EN BÜYÜK BÜTÇE AÇIĞINA SAHİP


Bazı ülkeler, geçen yılın zorluklarıyla yüzleşmek için diğerlerinden daha fazla borç aldı. Mutlak miktarlarda, en büyük ekonomiler mantıksal olarak en çok borc alanlar listesine girdi. Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Çin tek başına 2020'de yeni devlet borçlanmasının yarısından fazlasını oluşturuyor.

Ekonomisinin büyüklüğü ile orantılı olarak, en büyük borçlu, GSYİH'sının beşte birine eşdeğer bir hükümet açığı ile Birleşik Krallık olmuştur. Ancak Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Güney Afrika, İspanya, Kanada, Japonya ve Singapur'un hepsinin ekonomilerinin en az sekizde biri büyüklüğünde açıkları var. İsveç ve İsviçre, en az borçlanan ülkeler arasında yer alıyor, ancak hiçbir ülke, ekonomisinin gelişmesine izin veren salgına kararlı bir yanıt sayesinde, borç / GSYİH oranı yıldan yıla neredeyse hiç değişmeyen Tayvan'a yaklaşamıyor.

Pandemiden önce bile, dünyanın dört bir yanındaki hükümetler 25 yıldır her yıl açık veriyorlar: harcamaları sürekli olarak vergi gelirini aşıyor. Ekonomi de, şükür ki, muazzam bir şekilde büyüdü ve bu dağlık borcu taşımak için daha büyük bir vergi tabanı yarattı, ancak devlet borcundaki artış hala ekonomik büyümeyi beşte bir oranında geride bırakıyor.

“İsviçre'de borç, 1995 ile 2020 arasında 149 milyardan 246 milyara düştü. GSYİH'ye göre, borç aynı dönemde yuzde 41'den yuzde 31'e düştü. Bu, İsviçre'yi küresel standartlara kıyasla çok iyi bir konuma getiriyor. Endeksle ilgili raporumuzun sonuçlarına göre, borcun 2025 yılında GSYİH'nın yuzde 29'una ulaşması bekleniyor. Avrupa tahvil piyasasında İsviçre, negatif efektif faiz oranını açıklayan ilk ülke oldu. düşük toplam borç, düşük faiz oranını açıklıyor ”diyor Janus Henderson İsviçre Satış Direktörü Sven Weideborg.

GENIL Güneş Enerjisi Projesinde Gelişme Duyurdu