Hemen başvuru yapın! İhtiyacı olan herkese 1150 TL ödeme yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1150 TL ödeme yapılacağı duyuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi herkese 1150 TL verileceği duyuruldu. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen kira yardımı ile ilgili detaylar gelmeye başladı. Özellikle geliri düşük olan vatandaşlar ev kiralarını ödemek için devletten yardım almaktadır. Verilen yardımla ilgili detaylar belli olmaya başladı.

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine destek ödemeleri yapılacağı duyuruldu. İhtiyaç sahibi vatandaşlara aylık olarak 1150 TL’ye kadar destek ödemesi yapılacağı belirtildi. Devlet tarafından verilen kira yardımından faydalanmak için belli başlı şartlar olmaktadır. Bu şartları karşıladığınız takdirde başvuru yapabiliyorsunuz. Şartları karşılamadığınız takdirde başvurularınızın kabul edilmeyeceğini de bilmeniz gerekiyor.

1150 TL almak için gereken şartlar!

Devlet tarafından verilen kira yardımına başvuru yapabilmek için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Şartları karşıladığınız takdirde başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapmak için aranan şartlar arasında:

  • Sigortalı olmamak
  • Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak
  • Mal varlığına sahip olmamak
  • Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak
  • Düzenli bir gelire sahip olmamak.

İllere göre kira yardımı değişiklik göstermektedir. Tüm bunların yanı sıra illere göre kira yardım tutarları da paylaşıldı. Bu tutarlar her yıl farklılık göstermekle beraber:

İstanbul, İzmir, Ankara da kira yardımı: 1150 TL

Antalya, Adana, Bursa, Konya da kira yardımı: 1.085 TL

Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum da kira yardımı: 995 TL

Tokat, Zonguldak, Çanakkale da kira yardımı: 905 TL

Düzce, Şırnak, Yozgat da kira yardımı: 810 TL

Bolu, Bingöl da kira yardımı: 715 TL olmaktadır.