FENER Hisse Analiz

FENER hisse spor hisseleri arasında BIST'e en çok etkisi olan hisselerden biri olmakla birlikte taraftarlar arasında en çok talep gören hisselerden biridir bir süredir başarısız sonuçlar eşliğinde düşüş trendinde olan FENER hissesini hep birlikte inceleyelim.

 Fenerbahçe Futbol Kulubüne ait olan FENER hissesi , geçtiğimiz bir ayda %5 civarında bir yükseliş yaşamıştı. Bu yükselişin ardından pek çok yatırımcı gözünü FENER hissesine çevirdi. Bu içerikte FENER hisse analizi yapacağız ve özellikle uzun vadede FENER hisse satın alımının mantıklı olup olmayacağını konuşacağız.

Fener Hisse Analiz

Fener hissesi analizi yapan analistler fiyatın teknik gösterge ve temel analiz tarafında eş zamanlı düştüğünden bahsediyorlar. Futbol sezonunun başında transfer ve haber akışı ile birlikte yükselen ardından Galatasaray derbisi galibiyetine kadar yükselişine devam ettiren Fener hissesi alınan başarısız sonuçlar ve antrenör koltuğunun hala boş kalmasından dolayı düşüşünü sürdürüyor. 35 TL fiyatı 28 liraya kadar gerilemiş durumda olan FENER hissesi teknik açıdan günlük grafiklerde düşen kanalın dip bölgesine çok yakın bölgede işleme devam ediyor.

FENER Hisse Grafik

FENER hisse grafik görüntüsünde bozulmalar meydana gelmeye devam ediyor. 

FENER Hisse F/K

Fiyat kazanç oranı olarak da adlandırılan F/K, bir hisse senedinin ucuz ya da pahalı olup olmayacağını gösteren bir birimdir. F/K oranı, bir hisse senedinin piyasa değerinin, yıllık karına bölünmesiyle ortaya çıkar. Örneğin piyasa değeri 100 lira olan bir şirket, senede 10 lira kar ediyorsa, F/K değeri 10 olur. Yani bu hisseye yapılacak 100 liralık bir yatırım, kendini 10 senede amorti eder. F/K amortismanı, yalnızca şirketin kazandığı parayla ölçülmektedir. Hisse senetlerinden elde edilen getiri, ağırlıklı olarak fiyat yükselişlerinden kaynaklandığı için 10 seneden daha kısa sürede amortisman elde edilir.

Bu amortisman, genellikle çoğu kişinin kafasını kurcalamaktadır. Unutulmamalıdır ki, F/K yalnızca kara göre ölçüm yapar. Bir şirketin F/K oranı ne kadar düşükse, o şirketin hisse senedi o kadar ucuz demektir. FENER hissesini temel olarak analiz ettiğimizde,  F/K oranının 31-32 civarında olduğunu görüyoruz. Bu da, şirketin yaptığı her 1 liralık kar karşılığında 31-32 liralık piyasa değeri oluştuğu anlamına geliyor. Bu şirketin son derece pahalı olduğu anlamına gelir. Fakat F/K değerlerini oluşturan başka faktörler de var.

FENER hissesi pahalı mı?

Sadece F/K'ya bakarak hissenin temel analizini yapmak yanlıştır. Unutulmamalıdır ki, F/K oranını yükseltebilen veya düşürebilen birçok faktör vardır.

1- Şirketin varlıkları

2- Şirketin borçları

3- Özsermaye

Fenerbahçe şirketinin faaliyet raporlarını incelediğimizde yaklaşık olarak 3 milyar liralık bir borcu olduğunu görmekteyiz. Şirketin net değerini bulabilmemiz için, şirketin piyasa değerinden borçlarını çıkarmalıyız. Bu durumda yaklaşık 80 milyon TL civarı bir sonuç bulmaktayız, yani bu değer şirketin olması gereken değerin neredeyse 40 katı kadar yüksek bir fiyattan satıldığı anlamına geliyor.

FENER şirketinin öz kaynaklarının da ekside olduğunu düşünecek olursak FENER hissesi şuan için pahalıdır ve satın alınmaması daha iyi olabilir.  

Bahsi geçen veriler tamamen tahmini olarak analiz edilmiş olup, hiçbir yatırım tavsiyesi içermez. Hisse senedi yatırımı risklidir, yüksek oranda paranızı kaybedebilirsiniz.

GENIL Güneş Enerjisi Projesinde Gelişme Duyurdu