EOS nedir? EOS'un avantajları nelerdir?

EOS'a dair herşey şimdi sizlerle...

EOS

EOS, dApp'ler için bir platform sunar.

Blok zincirleri ve ana akım

Platform, merkezi olmayan uygulamalara (dApp'ler) büyüme için uygun bir alan sağlamak amacıyla geliştirilmelidir. Bitcoin oldu muktedir çok uzak dağıtılan defter teknolojilerinin düşüncesini geliştirmeye ve Ethereum olabilir dApps için belli ihtiyaç olduğunu kanıtlamak. Yine de her iki platform da geleceğin gereksinimleriyle ancak bir ölçüde başa çıkabiliyor. Bunların ana akım tarafından kullanılabilmesi için, işlenebilir işlemlerin kapasitesinin büyük ölçüde artırılması gerekmektedir.

CryptoKitties, 2017 yılında son derece yüksek bir talebin Ethereum ağını önemli ölçüde yavaşlatabileceğini kanıtlamıştı .

Bir yandan, mevcut projeleri sıkıntıya sokan işlemlerin hızıdır. EOS ayrıca paralel sürümlere olan ihtiyacı da görüyor. Çoğu blok zinciri bir tür "tek iş parçacığı" üzerinde çalışır, bu nedenle paralel yürütmeye izin vermezler.

EOS nasıl çalışır?

Projenin amacı, merkezi olmayan bir platform sağlamaktır. Bu, aşağıdaki özelliklerle karakterize edilen bir tür işletim sistemi (İşletim Sistemi) olmalıdır:

1. EOS bir blok zinciri işletim sistemidir

Kriptografik yönleri ve yetkileri önemser - dApps geliştiricileri, sistemle kriptografik düzeyde uğraşmak zorunda kalmadan ürünlerinin iş mantığıyla ilgilenmelidir.

2. dApp'lerin kendi veritabanlarını şemalarla sağlar

Ayrıca, farklı veritabanı dizinleri kullanılabilir - yani veriler farklı şekillerde sıralanabilir ve daha verimli bir şekilde işlenebilir.

3. Entegre kullanıcı yönetimi

Platformda farklı haklara atanabilecek hesaplar bulunmaktadır.

4. Paralel açıklamalar

Bir işletim sistemi olarak EOS, programların paralel olarak yürütülmesine izin verir - örneğin, Steem ve Bitshares'in platformda paralel olarak yürütülmesi mümkün olabilir.

EOS'un avantajları nelerdir?

Her şeyden önce platform, ölçeklenebilirliği sayesinde  mevcut projelerden sıyrılmak istiyor.  Projenin konseptine göre, kurumsal düzeyde bile binlerce dApp üzerinde çalıştırılabilir. Bu mümkündür çünkü kimlik doğrulama diğer işlemlerden ayrılmıştır. Örnek olarak klasik bir işlem düşünebilirsiniz: Bu, gönderenin kredisini azaltmak, alıcının kredisini artırmak ve bunu yapmaya yetkili olduğunuzu (imzalayarak) kanıtlamaktan ibarettir. Açık bir ayrım şu anlama gelir:

Kimlik doğrulama = imzaların doğrulanması
Süreçler = A'nın kredisini azaltın, B'nin kredisini artırın


Kimlik doğrulama, bir blok eklerken yalnızca bir kez yapılır. Blok zincirine bir kez kaydedildikten sonra tekrar doğrulanması gerekmez.

EOS jetonu

Platformun belirteci aynı ada sahiptir: EOS. Sistem ücreti yoktur, bu nedenle tokenlar “kullanılamaz”. Belirteçlerin yüzde birine sahip olan kişi, bilgi işlem gücünün yüzde biri, bant genişliğinin yüzde biri ve depolama alanının yüzde biri hakkına sahiptir. Bu, dApp'lerin başlangıçta belirli miktarda jeton elde etmesi (veya finansman yoluyla elde etmesi) gerektiği ve böylece projelerini yürütebileceği anlamına gelir. Bu durumda, işlem sırasında jetonları doldurmak veya ücret ödemek artık gerekli değildir. Şu anda yüzde beş enflasyon var. Ancak bu, oy vermek için kullanılabilir ve bu tokenleri “kilitleyerek” yüzde sıfır enflasyon uygulanabilir.

GENIL Güneş Enerjisi Projesinde Gelişme Duyurdu