Enflasyon 71 yılın zirvesine çıktı!

Enflasyon rakamları hemen her ülkeyi olumsuz olarak etkilemekle beraber yükselmesi vatandaşın cebini olumsuz olarak etkilemektedir. Enflasyon oranı açıklandı! Enflasyon 71 yılın zirvesine çıktı.

Almanya’da enflasyon oranı açıklandı. Açıklanan rakamlar kapsamında Eylül ayında %10 olan yıllık enflasyon oranı %10,4 oranına yükselerek 1951 yılından bu yana görülen en yüksek seviyesine çıktı. Almanya Federal İstatistik Ofisi fiyat artışıyla ilgili Ekim ayı verilerini açıkladı. Bu kapsamda %10 olarak açıklanan yıllık enflasyon oranı Ekim ayında %10,4 oranına ulaşarak 1951 yılından bu yana dek en yüksek orana ulaştığı açıklandı.

Enerji enflasyonu %43 oldu!

Almanya’da enerji enflasyonu da açıklandı. Açıklanan veriler kapsamında enerji fiyatlarının yıllık bazda %43 oranında artması dikkatleri çekti. Avrupa Birliği uyumlu TÜFE’de Ekim ayında aylık bazda %1,1 oranında yıllık bazda ise %11,6 oranında yükseldi. Yapılan açıklama kapsamında özellikle enerji fiyatları, Ukrayna’da savaşın başlamasından bu yana önemli ölçüde artış gösterirken yüksek enflasyon oranı üzerinde de önemli bir etkisi oldu denildi.