Dolar güne nasıl başladı? Döviz kurlarından son durum: 9 Mart 2021

Türk Lirası, negatif ayrışma sonrası Salı günkü işlemlerde tepki verdi ve dolar karşısında yüzde 1'i aşan prim kaydetti.

ABD tahvil getirilerindeki yükselişle dolar/TL kritik seviye olan 7.70 civarında baskı altında kalmaya devam ederken, piyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) mart ayı toplantısına çevrildi.

TCMB Başkanı Ağbal, bankanın blog sayfasında yayımlanan son yazısında stratejilerinin geçici olmadığını, fiyat istikrarı yönündeki emin adımların süreceğini bildirmişti.

ABD’nin 10 yıllık Hazine tahvil getirisinin yükselişe geçmesiyle birlikte TL en çok baskı altında kalan gelişmekte olan para birimlerinden biri oldu.

Pazartesi günü yüzde 3'ün üzerinde yükseliş kaydederek 7,78'in üzerini test eden dolar/TL yeni işlem gününde 7,67'nin altını gördü.

Dolar:

Alış: 7,6893

Satış: 7,7005

Euro:

Alış: 9,1207

Satış: 9,1329

Sterlin:

Alış: 10,6450

Satış: 10,6698

Dolar endeksi 3.5 ayın zirvesinde

Dolar, tahvil getirilerinin artması ve ekonomik normalleşmenin beklentilerden daha hızlı olacağına dair tahminlerle diğer para birimleri karşısında 3.5 ayın zirvesine çıktı. Dolar endeksi altı büyük para biriminin sepet kuru olarak yüzde 0.1 artışla 92.469 seviyesine çıktı.

Ekonomi bürokrasisinde hareketli günler

Yurt içi piyasalarda son günlerde yaşanan hareketli günler de ana başlıklardan biri oldu. Pazartesi günü Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla'nın kendi isteğiyle istifa ettiği açıklanırken, Salı günü Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürlüğü görevinde de değişiklik yapıldığı açıklandı. Buna göre Zafer Sönmez görevden alınırken, onun yerine Arda Ermut'un getirildiği belirtildi.

GENIL Güneş Enerjisi Projesinde Gelişme Duyurdu