Coinbase Almanya'da başlıyor

Coinbase Germany, Almanya'da kripto saklama işi yürütmek için BaFin'den izin alan ilk şirket oldu. Ve bu tam zamanında geliyor: Coinbase'in bu ülkede bazı planları var.

Coinbase New York Borsası Nasdaq üzerinde debut olduktan sonra herkesin dilinde lider kripto platformdur. Şimdiye kadarki ilk kripto ticaret platformu olan Coinbase, ticaret katına adım atmaya cesaret etmişti. 2012 yılında Brian Armstrong ve Fred Ehrsam tarafından kurulan şirket, bu ülkede de gerçekten yükselmek istiyor. Alman müşteriler bir süredir Coinbase üzerinden Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC) ve Co.'ya yatırım yapabiliyor. Ancak son zamanlarda, ABD'li başarılı şirketin Alman yan kuruluşu da BaFin'den düzenleyici onay aldı: Coinbase Almanya şu anda kendisini Alman yasal durumu anlamında “düzenlenmiş bir kripto saklama kuruluşu” olarak adlandıran ve böylece BaFin gözetiminde alım satım ve saklama için kripto para birimleri sunan ilk şirket oldu.

Coinbase Almanya Ülke Müdürü Sascha Rangoonwala,
“Lisansların verilmesi, Coinbase ekibinin BaFin ile yakın işbirliği içinde aylarca süren sıkı çalışmasının doruk noktasıdır ” diyor.

Coinbase ürün teklifi büyüyor

BTC, LTC, ETH ve ayrıca Dogecoin (DOGE) ve Cardano (ADA) gibi egzotik olanlar da dahil olmak üzere 60'tan fazla kripto ve jeton ile Coinbase her zaman kripto endüstrisindeki öncülerden biri olmuştur. Kullanıcı arayüzü ayrıca kullanıcı dostu, kararlı ve anlaşılır olarak kabul ediliyor.

Destek, kılavuzumuzdaki birkaç olumsuz noktalar da mevcut. Coinbase, özellikle Alman pazarıyla ilgili olarak buradaki gelişmeyi övüyor. Şirket, Eylül başında 70 Almanca yardım makalesini yerel müşterilerinin kullanımına sunacak ve daha sonra 230 makale daha sunacak. E-posta desteği de kurulmaktadır ve Eylül ayından itibaren Almanca olarak sunulacaktır.

Ürün yelpazesi düzenleme sırasında bir kripto koruyucusu olarak tekrar genişletilecektir. 
Coinbase  şimdi Almanya'da Cosmos (ATOM) veya Tezos (XTZ) gibi Proof-of-Stake Coinleri (PoS) için stake hizmeti sunuyor. Burada müşteriler, fazla kripto likiditesini komisyoncuya aktarabilir. Şirket daha sonra jetonları düğümlerinden birine devreder ve böylece müşteri için pasif gelir elde eder. PoS'un giderek daha popüler bir fikir birliği mekanizması haline geldiği bir kripto dünyasında, özellikle bu iş modelinin giderek daha fazla onay alması muhtemeldir. İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum da şu anda Proof-of-Work'ten (PoW) Proof-of-Stake'e geçiyor.

GENIL Güneş Enerjisi Projesinde Gelişme Duyurdu