Borsa İstanbul'da kırılım neresi olacak?

Küresel piyasalar, yeni haftada yoğun veri gündemine odaklanırken, yurtiçinde de PMI ve enflasyon öne çıkıyor.

Küresel piyasalarda ekonomik verilerin güçlü gelmesi ile birlikte ve toparlanma eğilimi ile pozitif hava sürüyor. Haftanın ve ayın ilk işlem gününde yurtiçinde ve global çapta imalat PMI rakamları takip edilecek. Ayrıca bu hafta yurtiçinde yarın açıklanacak olan enflasyon verisi de önemli olacak. Piyasaların ana gündeminde ekonomik veri akışları ve merkez bankalarının söylemleri etkisini sürdürürken, Delta varyant etkisi ile artan vaka sayıları ve salgın kaynaklı endişelerde baskılayıcı risk unsurları olarak yerini koruyor.

Çarşamba günkü Fed toplantısının ardında güç kazanan global risk iştahı, geçen haftanın son işlem gününde salgın kaynaklı endişelerle bir miktar zayıflama kaydetti. Hisse piyasalarında hafif satıcılı seyir etkili olurken, perşembe günü kuvvetli bir yükseliş kaydeden BIST 100 Endeksi yurt dışındaki zayıflamaya rağmen cuma günü pozitif ayrışarak yüzde 0,09 oranında sınırlı bir yükselişle haftayı 1.392,91 puandan tamamladı. Bugün güne yükselişle başlayan endeks, günün ilk yarısında pozitif seyretti. Amerika borsaları cuma günü düşüşlerle kapanırken, yeni haftaya başlarken Amerika vadelileri hafif alıcılı bir seyir takip etti. Asya piyasalarında da geçen haftaki kayıpların telafisi gayreti öne çıkarken, Avrupa borsaları yükselişle açıldı.

Teknik Açıdan BİST-100 Endeksinde

Kısa vadeli düşüş trendi ve 200 günlük hareketli ortalama yukarı kırılırken, kısa vadede 1.372 üstünde kaldıkça geri çekilmeler olsa dahi tepki yükselişinin 1.401-1.420 aralığı birinci hedef direnç dahil olmak üzere sürmesi beklenirken, endeksin 1.408 üstünde yükselen hacimli kapanış yapması halinde kısa vadeli düşüş trendinden kurtulmuş olması ihtimali artık resmiyete kavuşmuş oluyor.

GENIL Güneş Enerjisi Projesinde Gelişme Duyurdu