Biden, ABD tedarik zincirlerini güçlendirecek tasarıyı destekliyor
Beyaz Saray: Başkan Biden, ABD tedarik zincirlerini güçlendirmeyi amaçlayan tasarıyı destekliyor.
Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden'in ABD tedarik zincirlerinin güçlendirilmesini amaçlayan yasa tasarısına, Çin ile rekabetin düzeltilmesi çerçevesinde ortaya konan yasama çabalarına destek verdiğini bildirdi.
Jen Psaki yaptığı açıklamada, "ABD'nin bilim ve teknoloji alanında global liderliğini yeniden tesis etmeye ve geleceğin teknolojinin geliştirilmesini ve üretimini sağlamaya yönelik yasal düzenlemeler üzerinde Kongre ile birlikte çalışmayı bekliyoruz." diye konuştu.
ABD'de bir grup Kongre üyesi, Çin'den kaynaklı rekabet baskıları karşısında temel ve gelişmiş teknoloji araştırmalarına ve bilime 5 yılda 100 milyar dolar kamu harcaması yapılmasını öngören bir tasarıyı dün Kongre'ye sundular.
Tasarıya Senato'daki Demokratların lideri Chuck Schumer ve Cumhuriyetçi Senatör Todd Young destek verdiler.
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Çin'e yönelik yasa tasarısını onayladı
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Çin'in insan hakları ihlalleri ve uluslararası etkisini artırma girişimleri ile mücadeleyi ve Çin ile ekonomik rekabet gücünü artırmayı öngören geniş kapsamlı bir yasa tasarısına onay verdi.
14 Nisan'da Komite gündemine gelen, "Stratejik Rekabet Yasası 2021" adını taşıyan ve ABD'nin Çin'in eylemlerine karşı "güçlü tedbirler" almasını, adımlar atmasını öngören tasarı, dün saatlerce süren müzakerelerin ve sunulan değişiklik önergelerinin ardında 1'e karşı 21 oyla kabul edildi. Dış İlişkiler Komitesi'nin onayladığı tasarı Senato Genel Kurulu'nun onayına sunulacak.
ABD/Adeyemo: Uyguladığımız finansal yaptırımların maliyet ve faydalarını gözden geçiriyoruz
ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, menkul kıymet sektörü yöneticileri ile yaptığı toplantıda finansal yaptırımların güçlü ve yaşayabilir bir dış politika aracı olmaya devam etmelerini sağlamak için bu yaptırımların maliye ve faydalarını gözden geçireceklerini söyledi.
SIFMA yöneticileri ile toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapan Adeyemo, Hazine Bakanlığı'nın yaptırım politikasına yönelik gözden geçirme konusunda SIFMA'yı bilgilendirdiğini belirtirken, yaptırımların ulusal güvenlik ve uluslararası ekonomik zorlukları düzeltmek için ilk başvurulacak araç konumuna geldiklerine işaret etti.
Adeyemo, "Yaptırımlar bir araç olarak kayda değer başarı gösterdi, ancak öngörülemeyen zorluklar da ortaya çıkardı." ifadelerini kullanırken, bu zorluklar konusunda bilgi vermedi.
Adeyemo yapacakları gözden geçirmenin yaptırımların uygun, sıkı ve amaca hizmet eder olmasını sağlayacağını da vurguladı.