Asgari ücrete dev zam! Bakan’dan yeşil ışık yakıldı: 2023 asgari ücret…

2023 asgari ücret ile ilgili farklı tahminler gelmeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada asgari ücret ile ilgili ilk kez yeşil ışık yakıldı. Enflasyon sebebiyle vatandaşın yaşadığı mağduriyetin giderileceğine değinen Bakan Bilgin’in yaptığı açıklama tüm herkesi heyecanlandırmaya yetti.

2023 yılının gelişine kısa bir süre kala asgari ücret ile ilgili bekleyiş devam ediyor. Milyonlarca kişi tarafından asgari ücrete gelecek zam araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili ilk ilgilenen ve en yetkili isim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklama yapıldı. Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklama sonucu arama motorları üzerinde asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Şeklinde araştırma yapılmaya başlandı.

Asgari ücrete zam!

2023 asgari ücret zammı ile ilgili son katıldığı toplantıda açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklama herkesin dikkatini çekti. Bilgin tarafından:

“Asgari ücret zammı ile alakalı olarak planlamamızı yapıyoruz. Daha önce yapılan asgari ücret zamlarından çok daha farklı bir zam kararı alacağız. Yaşanan enflasyon tahribatı açıklayacağımız zam ile tamamen ortadan kalkacaktır. Bu zam kararını mutabakat içerisinde alacağız.

Asgari ücretlilerin zam beklentisi içerisinde olduklarını biliyoruz. Bu zam aynı zamanda işverenleri de ilgilendiriyor. Ancak şu anda temel önceliğimiz asgari ücrette meydana gelen enflasyon tahribatını tamamen silmektir. Bu yönde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.” denildi.  

Asgari ücret tespit komisyonu ne zaman toplanacak?

Asgari ücretin belirlenmesi için her yıl toplanan asgari ücret tespit komisyonunun ne zaman toplanacağı şimdiden merak edilmeye başlandı. 2023 asgari ücret zammının belirlenmesi için toplanacak olan toplantının tarihi henüz belli olmasa da geçtiğimiz yıllara baktığımızda Kasım ayının sonu gibi bu komisyonun toplanacağı görüldü. Toplanan komisyonda hükümetten 5 üye, işverenleri 5 üye ve işçileri de 5 üye temsil etmekle beraber asgari ücret tespit komisyonu toplantısı en az 4 kere toplanılacak olup alınacak karar oy çokluğuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacaktır. 2023 asgari ücreti ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacaktır.