Araba alacaklar az sabredin! O isimden şok açıklama: 15 Eylül’den sonra fiyatlar düşecek...

Araba alacaklara müjde! İkinci el araç fiyatlarının 15 Eylül’den sonra düşeceği duyuruldu. İşte, detaylar…

Sıfır ve ikinci el araç piyasasında yaşanan fiyat artışları araba alacak vatandaşların vazgeçmesine neden olmuştu. Hal böyle olunca araçlarla ilgili açıklamalar gelmeye başladı. Araba alacakların az sabretmesi gerektiği duyuruldu.

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan son kararla ikinci el araç satışıyla ilgili kısıtlama gelmişti. Ticaret Bakanlığı ikinci el araç satışında arabayı aldıktan sonra 6 ay geçmesi ve en az 6 bin kilometreye ulaşma sınırını getirdi. Özellikle 15 Eylül 2022 tarihinden sonra denetimlerin artacağını belirten Ticaret Bakanlığı belirlenen kurallara uymayan kişilere idari para cezası kesileceği duyuruldu. İkinci el araç piyasasıyla ilgili İstanbul Motor Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel açıklama yaptı.

15 Eylül’den sonra fiyatlar düşecek!

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan kararname meclisten geçtikten sonra fiyatlarda düşüş olacağı düşünülmektedir. Fakat kararın yayıldığı günden bugüne kadar fiyatlarda belirli bir düşüş olduğu açıklandı. İMAS Başkanı Hayrettin Temel tarafından:

“Tabi bu verilen süre ile beraber fiyatlarda yüzde 3-5 gerileme oldu. Tabi ki bu dönem otomotiv sektörünün de işlerin az olduğu bir dönem. Bunun da etkisi var. Bir de krediye erişim konusunda hala sıkıntı var. Bunları üst üste koyduğumuzda satıcılar şu anda fiyat bulduğu zaman değerlendiriyorlar. Otomotiv satıcıları bir pozisyon almış durumda. Ona bağlı olarak düşüş meydana geldi. 15 Eylül’den sonra tahminimize göre fiyatlar kendi seyrinde hareket edecektir” denildi.

Alacaksanız şimdi alın!

İlerleyen günlerde araç fiyatlarının daha da düşeceğiyle ilgili açıklama yapan Ertemel tarafından söylenen sözler özellikle aracını elden çıkaracak kişiler tarafından merak edildi. Ertemel tarafından:

“Kayıt dışı diye tabir ettiğimiz insanların da artık biraz ellerindeki malları piyasaya sürdüklerini tespit ediyoruz. Onlarda esasında evlerinin garajlarında sakladıkları aracı satmakla alakalı bir irade oluştu. Bu araçlar tabi ki piyasaya sürülmeye başlayınca fiyatlarda da ufak bir düşme meydana geldi. Büyük küresel düşüşler diye tabir ettiğimiz otomobil firmalarının da ellerinde ciddi araçlar var onlar da belli bir fiyat düzenlemesine gitmek zorunda kaldı” denildi.