Amazon hisse senedi nasıl alınır?

Dünyanın öne çıkan perakende devleri arasında yer alan Amazon hisse senedi nasıl alınır? Amazon hisse senedi almadan önce bilmeniz gerekenler ile ilgili siz değerli okurlarımıza bilgi vermek istiyoruz.

Dünyanın öne çıkan perakende devleri arasında yer alan Amazon hisse senedi nasıl alınır? Amazon hisse senedi almadan önce bilmeniz gerekenler ile ilgili siz değerli okurlarımıza bilgi vermek istiyoruz.

Dünyanın en büyük perakende devlerinden biri olan Amazon hisse senedi satın almak ve bu şirketi yatırım portföyünüze eklemek istiyorsanız eğer sizin için hazırladık. Siz de okumaya devam ederek bilgi sahibi olabilirsiniz. 1999 yılında CEO Jeff Bezos vasıtasıyla kurulan Amazon, dünyanın en başarılı perakendecilerinden biri olmasının dışında aynı zamanda 1 trilyon dolarlık değerlemeye ulaşmıştır. Kısa süre ülkemize de giriş yapan Amazon, dünyanın pek çok ülkesinde çalışma gösteren bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Amazon hisse senedi satın almak için bazı adımlara takip etmeniz gerekiyor.

Amazon şirketini tanıyın

Bir hisse senedi satın alamdan önce hisse alacağınız şirkete ortak olacağınızı unutmamanız ve o şirketi tanımanız gerekir. Bu her ne kadar güvenilir ve dünyanın en bilinen perakende devi olsa da onun için de geçerlidir. Amazon hisse senedi satın alarak yalnızca çevrimiçi bir şirkete yatırım yaptığınızı düşünmeyin. Amazon, çevrimiçi perakende harici, bakkal, reklam ve yayıncılık gibi alanlarda da hizmet veren bir şirkettir. Amazon hisse senedi satın alırken yeterince o firmayı tanımalı ve araştırma yapmalısınız.

Amazon hisselerini araştırın

Amazon hisseleri satın almadan önce sizinde beklenti, hedef, risk, vade tercihi ve finansal durumunuzu dikkate almanız gerekir. Bununla beraber de acil durumlarda aldığınız hisseleri satmayacak ve kısa vadeli değil de uzun vadeli bir yatırım yapmış olacaksınız. Her şeyin dışında Amazon kadar yüksek bir hisse senedi ile yatırım yapmayı isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekiyor. Çünkü böyle bir para ile paranızı farklı yatırım seçeneklerinde değerlendirebilirsiniz. İlaveten Amazon’a yatırım yapmanın tek yolunun hisse almak olmadığını aynı zamanda yatırım fonları aracılığıyla da yatırım yapılacağını unutmayın.

Amazon hissesi almak için yatırım hesabı açın

Eğer Türkiye’de yaşıyorsanız ve NASDAQ gibi ülkelerde bulunan borsalarda işlem gören hisse senetlerini satın almak istiyorsanız bu tür işlemleri size yapmanıza izin veren bir yatırım hesabı açmanız gerekiyor. Aracı kurumlardan yatırım hesabı açmadan önce mutlaka araştırma yapmalısınız. Aracı kurumlar tarafından sizlere sunulan hizmetlerin yanı sıra komisyonlara da dikkat etmeniz gerekiyor.

İhtiyaçlarınızı tam anlamıyla karşılayan bir aracı kurumla anlaşarak yatırım hesabı açtıktan sonra artık Amazon hissesi alabilirsiniz. Şayet ilk kez hisse senedi alımı yapıyorsanız bazı emir tiplerini bilmeniz gerekiyor. Amazon hisselerinizi satın almanıza yardımcı olacak bazı piyasa emirlerini bilerek işlem yaptığınız takdirde hem kafanız daha rahat olacak hem de belirlediğiniz miktarda hisse alarak kar ettiğiniz zaman anında çekebileceksiniz. Limit emir tipi adı verilen bu emir tipi sayesinde kazandığınızı kaybetmeden hemen hesabınıza kolay bir  şekilde çekebileceksiniz.

GENIL Güneş Enerjisi Projesinde Gelişme Duyurdu