Aksa Jeneratör, Çin’deki kamu projelerine teklif verecek

Aksa Jeneratör Çin Müdürü Gürhan Atakan, katıldığı programda önümüzdeki yıllarda 100 milyon dolarlık satış hedefleri olduğunu açıkladı.

"Çin'deki Türkler" programına konuk olan Aksa Jeneratör Çin Müdürü Gürhan Atakan, önümüzdeki yıllarda 100 milyon dolarlık satış hedefleri olduğunu belirterek, "Şirket bünyesinde bir teknoloji bilgi merkezi oluşturduk. Çin'deki iç pazarın dinamikleri doğrultusunda şimdilik sadece 1000 KW ve üzeri güçte jeneratör grupları üretiyoruz. Ancak, Çin'deki kamu ihaleleri ve büyük güce gerek duyan özel projelerden dolayı, önümüzdeki dönemde üretim planlarımızı güncelleyeceğiz." dedi.

Kerem Köfteoğlu'nun sunduğu "Çin'deki Türkler: Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz" programına katılan Aksa Jeneratör Çin Müdürü Gürhan Atakan, Kazancı Holding bünyesindeki şirketin Çin ile tanışmasının 2000'li yıllara dayandığını hatırlattıktan sonra şöyle konuştu: "Jiangsu eyaletine bağlı Changzhou kentinde fabrikamızı 2017'de ikinci faz metal işleme bölümüyle birlikte toplam 120 bin metrekarelik alana büyüttük. 2020 yılında da Japon Mitsubishi EngineSystem CO., Ltd. ile mevcut fabrikamızın içinde 15 bin metrekarelik bir alanda ortak firmamızı kurduk. Yeni şirketin yüzde 67'si Mitsubishi Heavy Industrie Shanghai'ya, yüzde 33'te Aksa Power Generation Co. Ltd'ye ait. Aksa olarak artık alanımızda küresel bir oyuncu haline geldik. Yeni ortaklık sonrası Mitsubishi motorlu 1000 KW ve üzeri güçteki jeneratör gruplarını üretiyoruz. Üretim kapasitemiz büyüdüğü için büyük güç gerektiren kamu ve özel sektör projelere teklif vermeyi hedefliyoruz. Çin'deki kamu ihaleleri ve büyük güce gerek duyan özel projelerden dolayı, önümüzdeki dönemde üretim planlarımızı güncelleyeceğiz."

Çin merkezi hükümetinin pandemi döneminde şirketi altı aylık bazı vergi oranlarından muaf tuttuğunu belirten Atakan konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Alınan önlemlerden dolayı fabrikamızı sadece üç hafta kapalı tuttuk. Dünyanın diğer ülkelerindeki kısıtlamalarla karşılaştırıldığında sürenin kısalığı, Çin merkezi ve yerel hükümetlerinin gayretleri doğrultusunda kaydedilen başarıdan kaynaklanıyor. Aksa olarak biz de bu başarının bir parçası olan firmalar arasında olmaktan gurur duyuyoruz. İhracatta yaşanan aksamalardan dolayı, Çin iç pazarına yönelmek zorunda kaldık. 4.0 tabanına uygun hale getirdiğimiz fabrikamızda, uygulanabilir dijital teknolojilere öncelik veriyoruz. Çin'de beş yıl içinde 100 milyon dolarlık satış hedefine ulaşmayı hedefliyoruz. Önümüze çıkacak ihtiyaçlar doğrultusunda, yatırımlarımıza önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz."

Önümüzdeki aylarda kuruluşu tamamlanacak Çin Türk Ticaret Odası'nın iki ülke arasındaki yatırım hareketlerinin hızlanmasına hizmet edeceğine vurgu yapan Atakan Türk girişimcilere şu önerileri yaptı:

''Oda bünyesinde yıllardır sahada çalışıp ciddi deneyime sahip olan profesyoneller var. Oda, Çin'e gelip yatırım yapmak isteyecek girişimcilere doğru noktaları gösteren güvenli bir liman olacak. Çin, çok büyük ve her türlü kaliteli ürünü satın almaya açık bir pazar. Ülke fason üreten konumundan hızla uzaklaşarak, kaliteli, dünya çapında markalar yaratmaya başladı. Girişimcilerimiz bunu dikkate alıp, ürün değerlendirilmelerini buna uygun yapmalı. Satış kanallarını iyi analiz edip doğru anlasınlar. Bunu yaparlarsa hangi stratejileri ve nasıl bir yol izleyeceklerini daha iyi belirleyecekler. Çin, dünyanın ikinci büyük ekonomisi haline geldi. Yıllar önce başlattığı teknoloji atılımını her geçen gün ilerletiyor. Girişimcilerimiz önyargılarını atıp, Çin'i yakından tanımaya çalışmalı. Gelip yatırımlarını yaparak, sürekli büyüyen bu pazardaki yerlerini alsınlar."

GENIL Güneş Enerjisi Projesinde Gelişme Duyurdu